Напевно, всі ви пробували варення з полуниці, а чи пробували ви вино з цих ягід. Літо вже не за горами, і прийде час збирати полуницю, то чому ж не зробити з неї вино, хоча б так для проби.
І так що нам потрібно для приготування вина. За цим посиланням https://b-i-g.com.ua/vino-z-polunici-4-prostix-recepta-v-domashnix-umovax/ ви можете переглянути ще кілька простих рецептів полуничного вина.
По-перше, потрібна тара добре промита, інакше вино закисне.
Так само потрібна полуниця у кількості 3кг добре перебрати, видалити з неї плодоніжки та листочки, зробити з неї пюре будь-яким зручним способом.
Воду в кількості 3л розігріти до 30 градусів і розчинити в ній кілограм цукру.
Пюре висипте в посудину з широкою горловиною і залити отриманим сиропом. Рекомендується додати ізюм для отримання додаткових диких дріжджів, приблизно жменю мити не треба, бо дріжджі змиються.
Поставити майбутнє вино в тепле місце, прикривши горловину ганчіркою для захисту від пилу, мух і будь-якої мошкари. Через пару годин має початися бродіння, а може, і через добу, це нормально. Рекомендую розмішувати кілька разів на день, щоб мезга не закисла.
Через п’ять сім днів відфільтруйте рідину від мезги і залийте сік у бродильний сулій додайте півкіло цукру і перемішайте. Поставте гідрозатвор і заберіть у тепле місце. Через 5 днів додайте 250 грам цукру, розчинивши його в життості взятої з сулія. Ще через 5 днів додайте цукор, що залишився.
Через місяць, а може і два бродіння закінчиться, ви дізнаєтеся це по гідрозатворі він перестане пускати бульбашки.
Злийте з осаду і розлийте пляшками. Рекомендується витримати вино хоча б кілька місяців.