Будь-яке молоко, будь воно природного або штучного походження, це всього лише емульсія жиру у воді з невеликою кількістю білка. Грубо кажучи, молоко можна виготовити в домашніх умовах з будь-якого рослинного масла, для цього потрібно мати лише один інгредієнт, про який багато хто знає, це емульгатор, який дозволяє розщепити масло на мікро краплі, тим самим даючи можливість змішати його з водою так, щоб ця суміш у результаті не розшаровувалася, а перетворювалася в однорідну емульсію. Більше народних порад дивіться на порталі Olgrad.
Як не дивно, емульгатор є практично в будь-якому холодильнику, це всього лише навсього звичайне куряче яйце, а точніше жовток, в ньому містяться природні емульгатори які дозволяють жовтку бути однорідною сумішшю води, жиру і різних білків. Саме завдяки цим властивостям жовтки використовуються в різних соусах і кремах, т. к. дозволяють домогтися однорідної консистенції (взяти хоча б усім відомий майонез).
Але повернемося до молока. Виходить, що нам потрібні всього 3 інгредієнта – масло, вода, жовток. Якщо їх як слід збити, поступово розбавляючи все більшою кількістю води, то в підсумку вийде практично справжнє молоко, тільки замість тваринного жиру, в ньому буде рослинний.
Смакові якості такого молока звичайно трохи відрізнятися з-за того що і рослинне масло і жовток мають свій специфічний смак, але в цілому це буде справжнє молоко, причому містить не тільки жир, але і, як годиться, білок. На такому молоці цілком можна готувати деякі страви, наприклад ті ж млинці.